Newsted - Metal EP!

Update 2013.01.26.
Hallgasd/nézd meg Nikki Blakk interjúját is Jasonnal!


Update 2013.01.18.
Pár részlet Jason január 13-án a KNAC.com rádiónak adott interjújából arról, hogy miért a nyilvánvaló névválasztás, hogy indult a projekt stb.

„Mondhatnánk azt is, hogy a rajongók hívtak vissza, nem Kell ezt csinálnom. Igazán jól szórakoztam, például eljammelgettem a Chophouse-ban a Papa Wheelie-vel, stb. De ezúttal kicsit komolyabban veszem. És közvetítem a zenét az embereknek. Eddig olyan pozitívan reagáltak a világ minden tájáról, úgyhogy nyomom a zajongást és amíg ők válaszolnak, folytatni fogom!”

„Szerencsére, a Metallica nagyszerűségének köszönhetően, annak, hogy ők mindent élőben tudnak tartani, hogy keményen dolgoznak, turnéznak, stb. a videókat játsszák a tévék nap mint nap, a rádiók adják a számokat. És én 1986-tól 2001-ig a Metallicában voltam. Azokat is adják, amiken én basszusoztam. Szóval engem ez élőben tartott a rajongók szemében és fejében, még ha már nem is játszottam a színpadon. Sok rajongó nem láthatott engem, de nézték a videókat, dvd-ket és azt mondják, hogy alig várjuk, hogy végre láthassunk! Ez egy gyönyörű dolog, igazán jó érzés!”

Az EP-t alapvetően groove-os, középtempós riffek határozzák meg. Egyedül a Soldierhead című szám húzósabb, de ez sem igazán thrash, ebből a Motörhead süt nagyon, amit Jason sem tagad:
„Igen, a Motörhead biztosan benne van. Ez tegadhatatlan. Ha nem lenne Lemmy, én sem lennék…tudod a basszus játéka, a Marshall erősítő…"

"A csapatnév dolog… valaki mindig feljött egy ötlettel a csapatból, nekem valahogy sosem kellett... Echobrain, Papa Wheelie és a sok-sok egyéb projekt esetében. De most más, én írtam mind ezeket a dalokat az elejétől a végéig. Basszus, gitár, dobgép… dalszöveg, ének, minden. Úgyhogy ezek az én gyermekeim. Soha nem csináltam még ilyet – minden hangszert illetően. Tehát jobban nem is tudnám a sajátommá tenni, mint a Newsted-del. Ez alkalommal az enyém, mind az enyém.
Ez egy átfogó dolog. Hosszú, hosszú ideje vagyok itt. A Metallica karrierjének felében ott voltam, játszottunk vagy 40-50 országban… ha  az elmúlt 30 évben benne voltál a metalban, tudhatod mit jelent a Newsted, mit jelent a Metal. És ha ezeket összeteszed, nem lehet kérdés, mit is kapsz.
...és ez kicsit a kombinációja mindannak, amit az elmúlt 30 évben csináltam. Például karrierem elejéről az Iron Tears, aztán a Voivod albumok a 2000-es évekből"

Jasonék koncerteket is terveznek Amerikában és Európában egyaránt. Így aki szívta a fogát, hogy nem jött a Voivoddal 2009-ben, talán még szerencséje is lehet... A triónak egyébként már legalább 11 dala van. Ezeket részekben jelentetnék meg, összesen 3 EP-n, vagyis folytatás várható.

 

Update 2013.01.15.

Debütált Jason klipje is a Soldierhead c. számra! Az EP pedig már nem csak itunes-on, de CD-n is kapható, amiből a limitált 500 db-os első szériát Jason dedikálja is! (Még vinil is tervben van, tehát maximálisan kiszolgálja a gyűjtő fanatikusokat!) A projektjéről december óta kiderült az is, hogy kik a tettestársak: Jesus Mendez, Jr Jessie Farnsworth, akikkel már 5-10 éve ilyen-olyan módon kapcsolatban volt.

A CD innen rendelhető meg.

 

 

2012.12.28.

Jason Newsted nem komplikálta túl a dolgokat. Pár zenésszel összehozott egy 4 számos EP-t, ami januárban már napvilágot is lát! A formáció Newsted névre hallgat, a Metal EP pedig január 8-án debütál az iTunes-on (már előrendelhető). A jelenlegi információk szerint csak digitálisan jelentetik meg. Az EP megrendelése esetén (az alábbi üzenet alapján) a dalszövegeket is megkapod Jason kézírásának másolataként.

 

Tracklist:
1. Soldierhead
2. Godsnake
3. King of the Underdogs
4. Skyscraper

https://itunes.apple.com/us/album/metal-ep/id586448459

 

 A Soldierhead c. szám Eddie Trunk rádióműsorában debütált, így ez már meg is hallgatható. Erre a számra egyébként videót is forgattak Jasonék.

 

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.