So What Magazin 19.1 - Jason interjú

Ha valamiről, a Fillmore bulikról érdemes írni, megemlékezni. Azon a héten négy este alatt tulajdonképpen az egész harminc éves történetüket felelevenítették. A Metal Hammerrel közösen kiadott speciális So What (ami még bakelitet is tartalmaz), rengeteg mindennek helyt adott. De még így sem fért bele minden!

A szokásos So What Magazin (amit a Metclub csomag tartalmaz) is nagyon különleges lett. Steffan Chirazi igen terjedelmes mélyinterjút készített Jason Newsteddel, ami az újság nagyját ki is teszi! Ez egy rajongónak mindennél érdekesebb lehet, hiszen őt már elég ritkán lehet elkapni.

Beszélgettek arról, hogy jött a felkérés a decemberi fellépésre, milyen érzés volt újra színpadra állnia, persze arról is, hogy egyáltalán mik történtek vele az elmúlt 11 évben, hogy dolgozta fel a "szakítást" hogy jött neki a festés stb.

Jason: "Azt hiszem októberben, vagy akörül hívott fel Lars, hogy jammelnek és van-e kedvem beszállni pár számba. És beszélgettünk is egy kicsit.. említettem neki, ha Smitty bandáját hívnák nyitni (Kirk segítője), nyithatna helyette a Papa Wheelie is (Jason jelenlegi bandája) nektek? De Lars mondta, hogy olyan bandák jönnek, akikkel együtt kezdtek, nosztalgikus lesz..."

Úgy tűnt, hogy először egy nagyobb blokkot kapott volna Jason pár számmal, de aztán jött az ötlet Larssal, hogy fellépjen velük minden este. "Te leszel az egyetlen, aki minden este fellép!" (Lars) Jasont nagyon kellemes meglepetésként érte, mondhatni meghatotta, hogy a tagok, az egész Metallica csapat és a rajongók is milyen tisztelettel és örömmel fogadták (persze ez természetes). És külön megjegyezte azt, ami az első estéről nekem is nagyon emlékezetes volt:

"Megjósolni sem tudtam volna, milyen nagyszerűek lesznek a rajongók... igazán meglepődtem már az első este elején. Megérkeztem és Jimmy Breuer már a színpadon volt. Történtek a dolgok, még csak a nyitóbandát várták. Te (Chirazi) talán épp ott álltál, Mike Bordin állt még ott és Ray Burton ült az első bokszban (VIP részleg a Fillmore emeletén, tehát nem igazán voltak szem előtt a közönség számára - M.). És Mike mondta, gyere üdvözöld Rayt. Mindenki a kvízjátékra figyelt a színpadon, de egy srác felnézett a karzatra és meglátott, ahogy megöleltem Rayt. Épp találkozott a tekintetünk. És 20 másodpercen belül az egész tömeg Ray és felém fordult és elkezdték kiabálni, hogy: Jason!... és én azt gondoltam, bassza meg! Úgy értem, egyáltalán nem sejtettem, hogy ez jön! Úgyhogy próbáltam hátrálni, hogy ne lássanak engem és akkor egy reflektor jött és Jimmy mondta: "no mi az, Jason fent van?" Szóval visszamentem és gyorsan integettem nekik, hogy aztán folytatódhasson a show. Az ok, amiért megemlítettem ezt az, hogy ez tulajdonképpen megalapozta az egész hét hangulatát..."

Jason beszélt arról is, hogy Lars felajánlotta, ő válassza ki, melyik számokat szeretné eljátszani. Azért is választotta többek között a leggyorsabb számokat, hogy bebizonyítsa magának, még mindig el tudja játszani őket (a sérülése óta már nem tudja úgy terhelni magát). És még sok-sok Jason a So What 19.1 számában.

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.