2011-es videó a New York-i Big Four koncertről!

A 2011-es évben koncerteket illetően kicsit visszavett a csapat a tempóból. De események nélkül ekkor sem maradtak a rajongók. Ekkor jelent meg az imádott Lulu album Lou Reed-től és a Metallica 30 éves pályafutását is ekkor ünnepelték meg (klubszinten) a legendás Fillmoreban év végén.

 


Az amerikai rajongók pedig szintén megkapták a maguk Big Four koncertjét! 2010-ben Európában több lehetőség is volt elcsípni a Thrash Nagy Négyesét (amire a történelemben addig még nem került sor). A szófiai koncert meg is jelent hivatalosan cd + dvd boxban, ami az összes csapat koncertjét tartalmazza. Sőt, még mozikban is adták, igaz akkor talán Szeged volt az egyetlen, ahol nagy vásznon is megnézhettük a koncerteket. Az amerikaiak, azon belül is a Bay Area-ban élők erősen szívhatták a fogukat, hogy egy ilyen különleges (megismételhetetlen?) esemény, mint a Big 4 összeállása Európában történik meg. Szerencsére azonban nekik sem kellett sokáig várni. Az első Usa-beli koncertre 2011. április 23-án került sor Kaliforniában, Indio városában.

2011. szeptember 14-én pedig a keleti partra is eljutotak. New Yorkban a Yankee stadionban játszott együtt (a tengeren túlon másodszor) az Anthrax, Megadeth, Slayer és a Metallica. A 'tallica set végén pedig a Motörhead Overkill-jét nyomták el közösen! Akkor ez volt az utolsó ilyen show. Bár évekkel később is pedzegették még, hogy újra össze kéne jönniük, de ez már nem történt meg. Azóta pedig a Slayer már fel is oszlott, tehát utólag kijelenthető, hogy ez volt az utolsó Big Four koncert.

További infók  ITT

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.