Teljes Master Of Puppets szett a 2006-os berlini koncertről!

2006-ban ereje teljében indult neki a csapat az "Escape From The Studio '06"-os körnek. (2004 év végén zárták le a St. Anger turnét és egy kis pihenőre mentek.) Márciusban három koncertet játszottak a Dél-afrikai Köztársaságban, augusztusban pedig szintén hármat Ázsiában. De Európa nyert igazán ismét! A Rock Am Ringgel kezdtek és egyből vendégeskedett is James egyet az AIC-ben a Would? alatt.

20060606berlin

De az igazán nagy szám természetesen a Master teljes albumának debütje volt június 3-án. Az eredeti sorrendben játszották el a teljes albumot és ezt hozták minden koncerten. Ez egy premiert is hozott, mivel az Orion még soha nem hangzott el élőben. Pontosabban csak félig. 2005-ben hazai pályán a Rolling Stones-nak melegítettek be két koncerten is, amiken az Orion részletével nyitottak.

Meglepetéssel is készültek a régi klasszikusokon túl. A „The New Song”-gal egy kis előzetest is kaptunk a már készülő új albumról, a dal ráadásul épp ekkor 2006. június 6-án Berlinben debütált. Azt csak később tudtuk meg, hogy az eredeti formájában nem kerül majd fel az albumra (de részleteket, riffeket felhasználtak). Ilyen korábban soha nem fordult elő, ebből is látszott, hogy mennyit variálhattak, agyalhattak a Death Magnetic dalain (amire ezután még két évet kellett várni). Japánban még egy (fel nem használt) új dal terítékre került, de azért ezek a koncertek mégiscsak a Master Of Puppets 20 éves ünnepléséről lettek emlékezetesek.

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.