Ezek történtek, amíg James rehabon volt

James maga a Metallica. Az, hogy rehabra megy, nem egyszerű dolog és úgy gondoltam, ezért összeszedem az ez idő alatti történéseket. Nem akarom elemezni a témát, csak kronológia szerint felsorolom, mik történtek elvonulásától visszatéréséig.Talán az egyetlen dolog, amit megemlítenék azért, hogy a 2019-es fizimiskája igen messze volt az egy évvel korábbitól (2018-ban még remek formában volt, ezt a hazai koncerten mi is tapasztalhattuk).

2019.09.08 Az utolsó koncert
Az S&M 20 éves jubileumát (is) ünneplő S&M2 (második) koncertje volt az utolsó fellépésük San Francisco-ban.

2019.09.27 A bejelentés James rehabra vonulásáról
Egy rövid, szűkszavú bejelentésben tájékoztattak James helyzetéről.

Egyúttal tájékoztattak arról, hogy az ausztrál-új-zélandi turné törlésre kerül: 

17 October – Optus Stadium, Perth
20 October – Adelaide Oval
22 October – Marvel Stadium, Melbourne
24 October – Marvel Stadium, Melbourne
26 October – ANZ Stadium, Sydney
29 October – QSAC, Brisbane
31 October - Mt Smart Stadium, Auckland
02 November Mt Smart Stadium, Auckland

 

2020.02.01 Az első nyilvános szereplés
“Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection” címmel nyitottak autókiállítást a los angeles-i Petersen Múzeumban, melyhez James a személyes gyűjteményéből is hozzájárult 10 olyan autóval, mely nyilvánosság előtt még sosem szerepelt.

james202001pe
Fotó: Enzo Mazzeo (További képek itt )


A teljes beszélgetés James-szel:

 

2020.02.20 Az első színpadi fellépés
Beverly Hillsben az USC Eddie Money Rák Kutatási Alapja számára rendezett jótékonysági koncerten lépett fel többek között Sammy Hagar, Rick Springfield és John Waite társaságában. Az akusztikus koncerten Eddie Money Baby Hold On című számát játszotta. 

2020.02.24 James üzenete
James üzent a rehabról! Az apropó az volt, hogy a Sonic Temple Art (Columbus, OH) és a Highland Festival Grounds (Louisville, KY) fesztiválfellépésüket lemondják. De az ok nem az volt, hogy nem úgy halad a gyógyulása, ahogy tervezte, hiszen nem az első koncertekről van szó, hanem májusi és szeptemberi fellépésekről. A visszatérése utáni első, áprilisi dél-amerikai koncerteket itt még úgy tervezték, hogy megtartják. A lemondott eseményeket elvileg csak a rehab ütemezésével nem tudta összeegyeztetni. És ahogy írja, az előző időszakban az egészségét nem tekintette elsődlegesnek, de most már nem tehet mást. (Később a covid miatt minden eseményt töröltek, így ebből a szempontból jelentéktelen az üzenet, abból a szempontból viszont fontos, hogy személyesen ő nyilatkozott az állapotáról.)

 

S&M2 megjelenésének elhalasztása
Bár a mozikban 2019 őszén nagy sikerrel lement az S&M2 vetítése, a kiadvány csak nem akart napvilágot látni. Igaz, elvileg ez nincs összefüggésben James állapotával, inkább azzal, hogy tartalékra állt a zenekar. Illetve Lars azt nyilatkozta, hogy újrakeverésre került az anyag és újra is vágták a filmet.

2020.03.23 Update from the Bunker
A korona időszakába értünk, emiatt módosítják az áprilisi dél-amerikai koncerteket decemberre. A májusi amerikai fellépésekre szintén ez vonatkozik.

2020.05.01 Blackened!
Akusztikus formában átértelmezték saját dalukat:

 

2020.05 Videó James a Petersen Múzeumnak adományozott autóiról

Megjelent egy újabb videó, melyben kedvenc hot rod-jairól mesél.

 

2020.06.17 Reclaimed Rust - A Könyv
A James autócsodáit bemutató kiállítás, stb. után egy könyvvel teszik fel az i-re a pontot. A "Reclaimed Rust: The Four Wheeled Creations Of James Hetfield" címmel megjelenő könyv két verzióban látott napvilágot, a második erősen limitált példányokat ő maga dedikálta.

2020.08.28 S&M2 - Megjelenés
Végre megjelenik az S&M2 koncertfelvétele! 


2020.08.10 - A VISSZATÉRÉS
A visszatérő "koncert" az Encore Drive-In Nights szervezésében augusztus 29-én vetített autósmozis koncertfilm lett, melyet Amerika szerte vetítettek. (Hivatalos adat szerint maga a felvétel 08.10-én történt.)

 

 

2020.08.12 The Howard Stern Show

2020.08.28 Friday Night Footy
Speciális bejelentkezés az ausztrál Channel 9 Tv csatornának.


 
2020.09.12 A visszatérő koncert

A tervek szerint az első koncert San Francisco-ban a Metallica segélyszervezetének az All Within My Hands-nek szánt jótékonysági koncert lesz.

2020.11.14 The All Within My Hands Helping Hands Concert & Auction Streaming Event
Mivel
a korona továbbra is mindent felülírt, novemberben a Metallica is megtartja első livestream koncertjét.

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.