Beszámoló 2008.06.03. Prága - Ormosi Viktória

Ormosi Viktória

Metal up your ass!!!!!!!!!

-kb ez volt az első gondolatom, amikor kinyitottam a szememet 2008 június 3- án reggel 5kor. Mennyivel más érzés a munka helyett ismét, immár 4. alkalommal látni Őket, a Metallicát.
A buszon- feltételezem tele hozzám hasonlóan boldog rockerekkel egyfolytában erre gondoltam, amit már tapasztalatból úgyis tudtam, most jön az az élmény, amiből az elkövetkezendőő egy évben "táplálkozni" fogok. Mert erre fogok gondolni minden unalmas hajnalon munkába menet, ha rossz kedvem van, vagy éppen  ha nagyon jó, szóval- főleg a koncert utáni hetekben MINDIG.


Amikor megérkeztünk Prágába, másra már nem is maradt idő csak némi folyékony kenyér- főleg a szerelemem tett eképp- magunkhoz vétele után érzékeny búcsút véve barátainktól- levén máshová szólt a jegyünk- bemmentünk a Slavia Praha sportcsarnokába- Ott a szerelmemnek mázsás kő gördült le a szívéről, mert elégedetten nyugtázta, hogy sikerült némi prágai tescos sört becsempésznem számára.
Rögtön kezdődött is a Machine Head, akiket alapvetően kedvelek, s felrémlett előttem, hogy csóró kis nyolcadikos fruskaként amikor a poszterüket ragasztgattam a falomra, nem gondoltam hogy 14 év múlva látni fogom Rob Flynn bácsit- no igen már én is nagylány lettem... Tetszett amit nyomtak, azt viszont sajnálom hogy a kedvencemet a my misery-t nem adták le, na de ez legyen a legnagyobb problémám! Nagyon örültem hogy láthattam őket, én egy kicsit nyersebb trasht szeretem, de azért ők is jól nyomják!


A legnagyobb boldogságot mégis a Metallica jelentette, akik tökéletesek mesterei a "játéknak". A fiúk nagyon jól nyomták, fantasztikus számokat nyomtak le és iszonyúan jól szóltak.
Én inkább a régi számokat szeretem és hát azokban nem volt hiány. A Master of puppets és a mostanában koncertzáró seek and destroy nagy kedvencem, ugráltam is rendesen. Mondtam is a szerelmemnek, hogy be kéne menni pogozni, de hát megöregedtünk:)))
Hatalmas boldogság látni őket, főleg nagy kedvencemet mr Hammettet, aki a világ legjobb gitárosa, szerintem. Nem mondhatok kritikát, mert csak laikus rajongó vagyok, nagyon nagy élmény volt a koncert, de a tavalyi bécsi és a Novarock-os bécsújhelyi jobban bejött. Kicsit energikusabbaknak tűntek akkor.
Én pl. unom a One-Unforgiven- Nothing állandó leadását, de ezzel lehet egyedül vagyok és hát ennél nagyobb bajom ne legyen.
Csodálatos élmény volt, egy jó, és egy TÖKÉLETES zenekarral. Mert nagyon meg  kellett erőltetni magam, hogy ne csak jókat írjak, sőt ha belegondolok ezek csak fölösleges szőrszálhasogatások, mert ez a koncert is olyan élmény volt, ami bőven kitart jövőig!
Kirk, James, Lars, Rob, köszönöm nektek, mert sejtésetek lehet róla, de ténylegesen nem tudhatjátok milyen sokat jelent nekünk rockereknek hogy láthatunk benneteket évről- évre élőben.


És a végén nem akarok túl patetikus lenni, de voltak olyan pillanatok a koncerten, amikor MINDENT jelentett.

 

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.