Deep Purple feldolgozás!

Update: Hallgasd meg a When A Blind Man Cries-t!

Pár részlet a tagok hogyan emlékeznek a Deep Purple-re, illetve a Metallicásított dalra:

Classic Rock: "Miért választottátok a When A Blind Man Cries-t? Igaz, hogy eredetileg fel akartátok tenni az 1987-es Garage Days Re-Revisited EP-re?
Lars:  "Nem. Akkor minden a riffekről és a zene energiájáról szólt. Azt hiszem, ahogy haladunk előre, egyre inkább arról szól egy feldolgozás, hogy James hogy tud arra a hangjával lecsapni. Mindig úgy gondoltam, hogy James gyönyörűen el tudná énekelni a When A Blind Man Cries-t. Tehát amikor felkértek bennünket erre  a projektre, nem volt kérdés!"

James viccesen Lars kedvelt első koncertélményét jelentő sztorijáról: "Lars valószínűleg a legnagyobb Deep Purple fan a csapatban. Kirk talán rivalizálhat vele, én is szerettem a dolgaikat, habár én inkább a Sabbath felé húztam. Biztosan tudom, hogy a Deep Purple volt Lars első koncertje, amire három évesen ment el, vagy ilyesmi. Az anyukája tolta babakocsiban az első sorba, hogy megtanuljon headbangelni! Hagyom, hogy Lars mondja el a sztoriját, de tudom, hogy nagyon büszke volt rá, hogy olyan fiatalon vitték el a szülei a koncertre."

Kirk: "Először 1983-ban hallhattam a számot. Nem tudtam róla, mert B-oldalas volt, amíg Lars le nem játszotta nekem. Aztán, ahogy csak úgy hallottam a buszon, az öltözőben, vagy Lars házában, egyre jobban megismertem.  Leülni és megtanulni furcsa volt, mert három-négy akkord van az egész dalban és olyan sok űr, levegő. Amikor elkezdtük játszani, nem sikerült eltalálni, amíg be nem kapcsoltam ezt az effektet, amitől úgy szól a gitárom, mintha egy nagyzenekari billentyűs hangszer lenne. És ahogy elkezdtem játszani azzal az effekttel, már gyorsan összeállt."

Rob: "Roger Glover egy fenomenális zenész. És valahogy alábecsült. Glenn Hughes egy speciális hangterjedelemmel bír és ő hozta a funkot a csapatba. De Glover egy nagyon erőteljes tag. Érdekes, mert a britek termelték ezeket a hihetetlen nagy ritmusszekciókat. Nem mondanám, hogy az egyik jobb, mint a másik, de a klasszikus felállás Ian Gillannal és Roger Gloverrel volt a legemlékezetesebb mindenképp"

 --------------------------------------------------

Dolgozott már fel a Metallica Remember Tomorrow-t, Ecstasy Of Gold-ot az elmúlt években, most pedig, ahogy azt már nyilatkozták is, nem akartak kimaradni (főleg Lars nagy DP fan) a Deep Purple Machine Head albumának szentelt tiszteletadásából sem. Azért nem volt túl egyértelmű a választás, hiszen eredetileg a When A Blind Man Cries rajta sem volt az albumon.

 Természetesen a CD a Classic Rock szeptemberi 124 oldalas számával együtt jár.

Tracklist:

1. Smoke On The Water - Carlos Santana / Jacoby Shaddix
2. Highway Star - Chickenfoot
3. Maybe I’m A Leo - Glenn Hughes / Chad Smith
4. Pictures of Home - Black Label Society
5. Never Before - Kings of Chaos
6. Smoke On The Water - The Flaming Lips
7. Lazy - Jimmy Barnes with Joe Bonamassa
8. Space Truckin’ - Iron Maiden
9. When A Blind Man Cries - Metallica
Exkluzív bónusz ezen a kiadványon:
10. Highway Star - Glenn Hughes, Steve Vai, Chad Smith, Lauchlan Doley

Itt tudod megrendelni: klikk

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.