1994 Summer Sh*t Hits The Sheds!

Immáron a 17. #Metallicamondays videót kapjuk ezen a héten, melynél ismét Lars jelentkezett be. Hogy aktuális híreket is kapjunk, jelezte, hogy az S&M2 már tééényleg jön. És nincs mellébeszélés, az első előzetes videó holnap debütál, úgyhogy figyeljetek!

A Black Album hatalmas világkörüli turnéja 1993 nyarán ért véget, ezután egy rövid évnyi pihenőt adott magának a csapat, majd jött 1994, amikor azért nyomtak egy amerikai turnét. A Summer Shits vagy Shit Hits The Sheds turné tulajdonképpen komolyabb cél nélküli nyári 50 állomásos turné volt. Nem használtak különösebb látványelemeket, nem volt nagy show.

Support státuszban a Danzigon kívül a Suicidal Tendencies tartott velük, így ekkor már álltak Robbal egy színpadon, ha nem is egészen egy időben. Előzőeken túl a Candlebox nyitott még nekik az Alice In Chains helyett, akik sajnos nem tudták vállalni a turnét Staley állapota miatt. Jerry Cantrell azért csatlakozott vendégként az egyik állomáson a For Whom The Bell Tolls-ban, de Glen Danzig is énekelt egy-két Misfits klasszikusban a turné során. 1994. július 22-én Mountain View-be érkeztek, mondhatni hazai pályán voltak Kaliforniában.

A setlist a turné feelingjéhez kapcsolódóan egy lendületes best of programot hozott. Az első két album dalaiból egy egyveleget gyúrva válogattak. A legnagyobb újdonság a The God That Failed volt, amit ezen a turnén avattak fel! (Ez volt az utolsó dal, amit a Black Album-ról elővettek, aztán a hiányzó három dalra már 2012-ig kellett várni.) És Jason-t is jó hallani énekelni. Tudjátok melyik volt az ő dala? :)

További infók, setlist ITT


Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.