RSD 2016 összefoglaló: Livet at Bataclan, Paris 2003 CD és koncert egy lemezboltban

Bár mostanában az első két album extrákkal keményen megpakolt újrakiadásai a legérdekesebbek, hivatalosan nem Record Store Day kiadványok, igaz az időpontot illetően ekkor jöttek ki.

Akad viszont ilyen is, mégpedig a "Liberté, Égalité, Fraternité, Metallica! - Live at Le Bataclan, Paris, France - June 11th, 2003" CD. Van tehát mire vadászni a gyűjtőknek mostanában. A koncertalbumot a tavaly Bataclanban történt terrorcselekmény emlékére adták ki és a teljes bevételt a támadások áldozatainak ajánlották fel.

Június 11-én egyből három koncertet is adtak Párizsban, kizárólag Metclub tagoknak. Délután egykor a La Boule Noire-ban, hatkor a Bataclanban és este tízkor a Trabendo-ban. Viszonylag rövid, kilenc számos szetteket adtak, ráadásul variálták is, mindig más volt a program.

A Bataclan programja az alábbi, mely teljes egészében felkerült a lemezre:

    1. The Four Horsemen   
    2. Leper Messiah   
    3. No Remorse   
    4. Fade To Black   
    5. Frantic   
    6. Ride The Lightning   
    7. Blackened   
    8. Seek & Destroy   
    9. Damage, Inc.

A cd-t Greg Fidelman keverte, aki az új Metallica albumon is dolgozik a csapattal. A limitált példányszámú lemez a hivatalos Metstore-ból már a megjelenés napján elfogyott, volt tehát érdeklődés a tavaly (szintén Record Store Day-re) kiadott No Life 'Til Leather kazettához hasonlóan, gyorsan elfogyott a 20.000 példányban kiadott cd.

Nem csak új koronggal jelentkezett a csapat, de idén a Record Store Day 2016 hivatalos nagykövetei is lettek, így - mint már többször - igyekeztek támogatni a független lemezboltokat. Ebből az alkalomból április 16-án a Berkeley-i Rasputin lemezboltban dedikáltak és ha már ott voltak, egy koncertet is adtak az ott összegyűlt szerencséseknek. A belépőket a Rasputin-ban és a Metallica.com-on sorsolták. A teljes bulit közvetítették élőben, de az alábbi videón is megtekinthető:

Ha pedig elolvasod ezt a beszámolót Steffan Chirazi-tól, kiderül, hogy igen családias hangulat volt, olyan VIP tagokkal, mint Ray Burton, Torben Ulrich és egy sor olyan névvel is, akik már 1982 óta követték a csapatot...

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.