11.14 Szombat Élőben!

Élő akusztikus koncert 11.14-én. Részletek ITT
20201114awmh2

Megkezdődött a 2019-es EU stadionturné!


A Metallica május 1-jétől folytatja a munkát a 2019-es Európa turné keretében. Március közepén zárult az amerikai arénaturné. Ezalatt még ugyanazt a programot adták, amit Budapesten is. Zárt arénákban érdekes látványelemekkel és 5-6 új dallal a Hardwired lemezről. Ezen a turnén már nem akarják túlhajszolni magukat, szépen elosztják a koncerteket. Ha visszanézünk, az album promtálása 2017. szeptember 2-án indult eredetileg, lassan két éve! Európába most kerek egy évvel azután térnek vissza, hogy tavaly május 11-én Finnországban lezárták azt a leg-et, amely érintette kishazánkat is.
2019-05may03 pic17 jy

Portugáliában indítottak, majd két spanyol koncert következett. Ez még mindig a WorldWired turné, de mégsem ugyanaz, az újabb körben sok a változás. A helyszínek már előre vetítették ezt, hiszen ez ismét egy nyitott stadionturné, a tavalyinál jóval nagyobb helyszínekkel. A setlistek is változtak, például néhány év után újra elővették a Disposable Heroes-t. Ennél ritkább szerzemény viszont a The God That Failed, ami mindig is ritkán bukkant elő. Legutóbb is nem kisebb, mint a Black Album 20 éves jubileuma kellett hozzá, hogy a teljes albummal ez a dal is előkerüljön. 2012 óta pedig nem volt rá példa. Ezekkel együtt viszont a Hardwired dominanciája csökkent és csak három számmal képviselteti magát.

És van itt még valami...Aki tehát van olyan szerencsés, hogy idén is el tudja csípni őket akár Bécsben, Bukarestben, akár messzebb, bizonyosan új élményekkel gazdagodik!


Fotók: Metallica.com

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.